Lärare på spännande resa till Bangladesh

Under december månad åkte fyra lärare och två rektorer från Hultsfreds gymnasium till Bangladesh. Där fick de uppleva vardagen och kulturen i ett land som skiljer sig mycket från vårt.

Annemo Grahm och Jenny Wikby dricker kokossaft.

Annemo Grahm och Jenny Wikby dricker kokossaft.

Foto:

Hultsfred2010-01-16 05:05


"Den globala resan" är en organisation som arbetar med att lärare åker till främmande land och möter människor och andra kulturer.
För Hultsfreds del är tanken att de ska dela med sig och diskutera sina erfarenheter med samhällselever på skolan, medan Den globala skolan annars i regel riktar sig mot lärare som har elever i alla åldrar och på olika program.
Under december månad deltog en skara lärare och rektorer från bland annat Hultsfred och Vimmerby gymnasium i projektet.
- Vi var sammanlagt 26 stycken personer från fem olika skolor i Sverige som åkte, säger Annemo Grahm som var med på resan.
Innan resan fick de 26 personerna som skulle följa med välja ut områden som de ville ta reda på mer om. Områden så som vardagslivet, arbeten, skolfrågor, skolsystem och barn och ungdomar var exempel på intresseområden.
- Jag var med i gruppen som tittade på vardagslivet, säger Lina Kittel. Vi fick se hur människor i en by bodde, vilka klädkoder som fanns och vilka traditioner och vanor de hade. Det var jättespännande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om