Älgolycka på väg 129 • Trafiken påverkas

20:09 kom ett larm om en älgolycka mellan Hultsfred och Silverdalen.

Hultsfred2022-08-01 20:23

Räddningstjänst är larmad till platsen. Olyckan har inträffat på väg 129, och vägen har stängts av under räddningsarbetet. Trafikverket uppskattar att vägen kommer att vara öppen trafik igen vid 21:30.

Av GPS-koordinaterna att döma så har olyckan inträffat strax innan man kommer fram till Silverdalens samhälle i riktning från Hultsfred.

20:30

– Trafik från Silverdalen kommer att ledas av Bredshult, däremot kommer det att vara stopp i trafiken från Hultsfred under räddningsarbetet, uppger operatören på räddningstjänstens ledningscentral.

Det arbete som behöver göras är att flytta på den bil som skadats vid kollisionen, och att lägga ut absorberande material på vägen eftersom det varit ett bränsleläckage. Förhoppningen är att stoppet i trafiken inte ska bli långvarigt.

En passagerare i olycksbilen undersöks av ambulanspersonal i detta nu.

20:53

Föraren tycks ha klarat sig utan allvarliga skador. Han behövde inte följa med ambulans till sjukhus. Fordonet, en lätt lastbil, behövde däremot bärgas från platsen. Räddningstjänsten är på väg från platsen. Däremot har vi inte fått bekräftat om trafiken fortfarande påverkas. På Trafikverkets karta varnar man fortfarande för stor påverkan på trafiken på väg 129.

21:02

Trafiken ska flyta på igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!