Lekfullt och fartfyllt och med rörelse på köpet

"Här, ta en boll" Anton Söderström behöver inte upprepa den uppmaningen. På nästan ingen tid alls studsade alla 28 bollarna i väskan omkring på multiarenan.

Inget stillasittande här inte. Det finns inget så effektivt för att få barn att röra sig, som att plocka fram ett gäng bollar på en multiarena.

Inget stillasittande här inte. Det finns inget så effektivt för att få barn att röra sig, som att plocka fram ett gäng bollar på en multiarena.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-03-27 08:32

Det blev rena rama rivstarten på rastaktiviteten, det är få saker som kan sätta så mycket spring i unga ben, som just bollar. Och sådana var det gott om. En till varje elev, så det behövde aldrig bli någon kamp om bollen.

Det är välkänt att barn och unga sitter stilla lite väl mycket. Inte minst i dessa tider. Det här projektet syftar i första hand till att få barnen att röra sig lite mer. Och att göra det tillsammans. Gemenskap, sammanhållning och integration är honnörsord i den här satsningen.

– Det är framförallt det som vi på skolan är ute efter med satsningen, säger läraren Andreas Sundqvist, som även han spelar handboll.  

undefined
Andreas Sundqvst, Anton Söderström och Anwar Ismail höll i de lekfulla lektionerna. En del i satsningen Hand tje ball, som drivs av Svenska Handbollsförbundet.

I projektet finns för all del kopplingar till handboll, det handlar mer om att kasta bollar än att sparka på dem. Och visst finns det en förhoppning om att väcka ett handbollsintresse hos de unga, så att de hänger med på klubbens träningar, när de kommer igång igen.

– Vi tar det lite mer lekfullt, säger Anton Söderström, ambassadör för projektet Hand the Ball, som drivs av Svenska handbollsförbundet. Här kan man göra lite som man vill, vi har inte alls lika mycket regler som i vanlig handboll.

Just nu är han ofrivilligt spelledig från Hultsfreds Handbollförenings seniorlag, och turnerar omkring i Småland och Blekinge. De senaste dagarna har han varit på Lindblomskolan och hållit i både lektioner och rastaktiviteter. Utomhus, förstås. Multiarenan på skolgården är en riktig tillgång i dessa tider.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!