Pendlingen är inget hinder för nya butikschefen

Lina Ebbesson har sju mil mellan bostaden och jobbet i centrala Hultsfred. Pendlingen var dock inget som avskräckte henne från att ta jobbet som butikschef i Hultsfred.

Lina Ebbesson har planen klar för hur Family House ska kunna utvecklas ytterligare.

Lina Ebbesson har planen klar för hur Family House ska kunna utvecklas ytterligare.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2023-08-13 06:00

Den 27 juni 2023 tog Lina Ebbesson ett stort och betydelsefullt kliv i sin personliga yrkeskarriär. Den dagen inledde hon nämligen sitt arbete som butikschef för klädbutiken Family House i Hultsfred.

– Jag var anställd här i butiken i tre månader för ungefär tre år sedan. Redan då fick jag ett bra intryck, berättar Lina när Vimmerby Tidning träffar henne på den relativt färska arbetsplatsen.

undefined
Lina Ebbesson tillträdde sin tjänst som butikschef för Family House i Hultsfred i slutet av juni månad.

Via diverse andra sysslor (föräldraledighet, anställd frisör och Kalmar Läns Trafik i Högsby och Oskarshamn) hittade Hultsfredsbördiga Lina alltså tillbaka till den berörda butiken. Den här gången blev det som butikschef och med det faktumet att hon numera bor sju mil från Hultsfred.

– Jag tänkte inte låta pendlingen stoppa mig från det här jobbet. Det får gå, säger Lina om de fjorton milen i bil i samband med en arbetsdag.

– Mina föräldrar bor kvar här i Hultsfred, så ibland har jag sovit hos dem.

Du har även en lång bakgrund som egen företagare inom frisörbranschen. Vad var det som fick dig att lämna det spåret för att satsa på ditt nuvarande arbete?

– När jag hade varit föräldraledig kände jag att jag inte ville tillbaka till frisörbranschen. Jag ville ha en ny utmaning. Därför började jag först jobba kombinerat med kundtjänst och trafikplanering på KLT i Högsby och Oskarshamn. Där var jag sedan när annonsen till det här jobbet dök upp. Jag kände att det var helt rätt att söka.

undefined
När Lina Ebbesson tillträdde som butikschef var hon med om att skapa den nya vilohörnan i butiken.

Lina säger vidare att hennes erfarenhet som egenföretagare kommer till användning även i rollen som butikschef för den lokala klädbutiken.

– Jag är en sådan person som hela tiden måste ha det där drivet att leda och utveckla en verksamhet. Det spelar ingen roll att jag går från att klippa kunder till att istället sälja kläder. I grunden handlar det om samma sak, att göra en massa saker som kanske ingen ser.

Hur ser framtiden ut för Family House? Är det något konkret på gång under hösten?

– Jag har flera olika planer för hur man ska kunna utveckla den här butiken men i det här första skedet handlar det om att få in höstkläderna i butiken så fort som möjligt. Det är där allt vårt fokus ligger nu, säger Lina om det rådande läget.

Enligt butikschefen finns det i nuläget inga planer på att anställa fler personer.

– Det är jag och en tjej till i butiken. Utöver det har vi personal som jobbar när behovet finns.

undefined
Lina Ebbesson har planen klar för hur Family House ska kunna utvecklas ytterligare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!