Linden har flyttats till Evahagen

Förskoleverksamheten i Virserum har efter sommaren centraliserats till Evahagens förskola då förskolan Linden tvingats stänga på grund av att lokalerna blivit utdömda.

All förskoleverksamhet i Virserum har nu centraliserats till Evahagens förskola.

All förskoleverksamhet i Virserum har nu centraliserats till Evahagens förskola.

Foto:

Hultsfred2010-08-13 06:30


Förskolan Linden har varit lokaliserad till ett flerfamiljshus på Bastugatan i centrala Virserum, avdelningen öppnades i början av 90-talet då efterfrågan på dagisplatser ökade lavinartat på grund av babyboomen.
Men under sommaren har kommunen tvingats att stänga Linden, men orsaken är inte minskade barnkullar utan det handlar istället om att lokalerna inte uppfyller de krav som ställs på en förskola.
- Vi var tvungna att lägga ned förskolan Linden på grund av att vi inte fick fortsatt byggnadslov att bedriva förskoleverksamhet i flerfamiljshuset längre. Man ansåg att lokalerna inte uppfyllde alla miljö- och brandkrav. Även utemiljön var inte bra då lekområdet inte var avgränsat, säger Inglis Karlsson, rektor för förskoleverksamheten i Virserum.
För att lösa den uppkomna situationen satte sig Inglis ned och diskuterade problemet med sin personal och gemensamt kom man fram till att den bästa lösningen var att bygga om Evahagens förskola för att inrymma en ny avdelning i byggnaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om