Lindra kliande sommarplågorna

Visst är det härligt med sommar, sol, bad och grill. Men när du sitter där i sommarstugan och njuter av livet kommer det ofta någonting som stör. Det surrar. Det sticks. Och det kliar. Hultsfred är en av de städer som enligt undersökningar drabbas hårdast av myggorna.

Hultsfred2015-07-26 23:36


De där irriterande insekterna som kan förstöra en hel semester. Allting är frid och fröjd tills du blivit stucken och måste tillbringa kvällen med att försöka hindra dina naglar från att klia sönder din hud. Men trots att Villaägarna granskat Sverige och kommit fram till att Hultsfred är en av städerna som kommer drabbas hårdast i sommar av myggen har inte Anne-Helen Nilsson och Christel Fransson, som jobbar på Apoteket Kronan i Hultsfred, upplevt något stort tryck på myggprodukterna.
- Själv har jag inte märk av myggen så mycket alls i år, säger Anne-Helen Nilsson.
Men än är inte sommaren över och om de dyker upp i augusti rekommenderar apotekspersonalen att använda sig av myggspray i förebyggande syfte. Vad många kanske inte vet är att man inte får använda myggmedel hur som helst på småbarn. Det är nämligen åldersgräns på grund av att det innehåller bekämpningsmedel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!