Här kan du fira midsommar i Hultsfreds kommun

Midsommarafton närmar sig. Vi listar platser där det planeras för firande i kommunen i år.

Midommaren firas på traditionellt sätt runt om i kommunen. Det blir musikanter från Skaraborg, gummor på väg till marknaden och små grodor. Precis som det ska vara.

Midommaren firas på traditionellt sätt runt om i kommunen. Det blir musikanter från Skaraborg, gummor på väg till marknaden och små grodor. Precis som det ska vara.

Foto: Nina Broman

Hultsfred2022-06-21 11:31

 Hultsfreds Hembygdspark: Stången kläds på torsdag kväll. På midsommarafton börjar sedan firandet och då vankas musik av Karolina Stenström och Ville Pettersson, som först kompar lekledaren Sören Adolfsson och sedan sjunger några av Astrid Lindgrens mest kända sånger. Sören Adolfsson sjunger också några sommarsånger.

 Målilla Hembygdspark: Här utlovas både dans och lekar kring stången, samt musik. Det blir ett traditionellt firande med lotterier och servering. Målillaparken är ju känd för sin ostkaka.

 Lönneberga Hembygdspark: Här känner man verkligen historiens vingslag, när det traditionella firandet drar igång lite senare på eftermiddagen. Dessförinnan, på förmiddagen, har stången klätts. När sedan Tre små gummor givit sig i väg till marknaden och de små lustiga grodorna hoppat färdigt, blir en annan slags dans inne på logen.

 Blåbärskullen, Mörlunda: I år blir det midsommarfirande på Blåbärskullen igen. Hembygdsföreningen kommer igen med förnyad energi. Per-Erik Munther från Målilla tar med sig bälgaspelet och håller i lek och dans kring den lövade stången, som klätts kvällen innan.

 Sommarhemmet Virserum: Även i Virserum återkommer firandet efter ett uppehåll. IOGT-NTO och PRO gör gemensam sak och arrangerar midsommarfest vid Sommarhemmet, intill Virserumssjöns strand. Här är det Johan och Gunilla Sigvardsson som svarar för det musikaliska.

Den här listan skulle kunna bli hur lång som helst men vi har valt att begränsa oss till orternas officiella firanden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!