Så grupperar sig oppositionen – Rosie är tillbaka

"Nu ska jag in i hetluften igen, det ska bli jätteroligt". Rosie Folkesson (S) gör comeback i kommunstyrelsen. Och hon ser fram mot att vara tillbaka i ledningen.

Rosie Folkesson är tillbaka i hetluften. "Det ska bli jätteroligt", säger hon.

Rosie Folkesson är tillbaka i hetluften. "Det ska bli jätteroligt", säger hon.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-11-21 15:45

Vid ett möte i helgen grupperade oppositionen sina styrkor inför den kommande mandatperioden. Det blev en lista med många nya namn på tunga platser, men också åtskilliga gamla garvade kommunpolitiker.

– Det är jätteroligt med så många nya, tycker Rosie Folkesson, det behöver vi verkligen. Jag hoppas de är rejält taggade.

Rosie Folkesson är som sagt tillbaka i kommunstyrelsen igen, efter ett antal år. Efter valet 2018 valde hon att lämna posten som oppositionsråd och det mesta av kommunpolitiken. Det blev lite för mycket politik och hon kände att hon behövde ta det lugnare.

– Men jag blev kvar i fullmäktige, det har jag varit hela tiden, så jag är fortfarande insatt i vad som är aktuellt. Nu är jag laddad till tusen.   

Rosie Folkesson ser ungdomsfrågorna som viktiga att lyfta fram. Att förhindra att unga kommer snett i tillvaron är viktigt, tycker hon.

– Det är ett väldigt komplext jobb, men vi måste hitta sätt att förhindra att unga kommer snett.

Utbildningsfrågorna är också viktiga, vi måste se till att företagen kan få tag i personal med rätt kompetens.

– Men, erkänner hon, där är jag nog lite jävig, eftersom jag jobbar med utbildning. 

Listan på vem som sitter var i styrelser och nämnder innehåller alltså många nya namn. Rosie Folkesson får exempelvis sällskap av Tomas Lockström i kommunstyrelsen. Nina Lindqvist går in som ny ledamot i socialnämnden och veteranen Mattias Wärnsberg blir ny i barn- och utbildningsnämnden. 

Hela listan: 

Kommunstyrelsen: Oppositionsråd Tomas Söreling, Rosie Folkesson (comeback), Tomas Lockström (ny). Ersättare: Ulf Nilsson, Linda Träff Olvenius (ny).

Socialnämnden: Jonny Bengtsson (2:e vice ordförande), Silva Andersson, Nina Lindqvist (ny). Ersättare: Ulrica Edlund (ny), Karl-Emil Söreling.

Barn- och utbildningsnämnden: Mikael Lång (2:e vice ordförande), Lena Persson, Mattias Wärnsberg (ny). Ersättare: Kjell Mellberg, Johan Dahlqvist (ny).

Miljö- och byggnadsnämnden: Konny Bogren (vice ordförande), Janette Persson. Ersättare John Lång, Reino Thapper.

Hultsfreds Bostäder: Janette Persson (ny vice ordförande), Ulf Nilsson (ny).

ÖSK: Tomas Söreling. Ersättare Lena Hasting, Tomas Lockström.

Trafiknämnden: Tomas Söreling (vice ordförande). Ersättare Lena Hasting, Tomas Lockström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!