Liv och rörelse i Virserum - mässan som främjar föreningslivet

Under söndagen var det åter dags för årets upplaga av liv och rörelsemässan på Virserums konsthall.

Hultsfred2015-10-19 05:41


En lång rad föreningar och organisationer passade på att visa upp sig och sin verksamhet. Dessutom innehöll dagsprogrammet även en mängd spännande aktiviteter och underhållning.

Virserums konsthall och samhällsföreningen ihop börjar bli rutinerade vad det gäller att samla föreningar och organisationer. Nästa år är det nämligen tio års jubileum för dagen vars koncept är att föreningar i trakten ska få en chans att visa upp sig och utbyta kunskap och erfarenheter.

Från år till år har antalet deltagare varierat och i år var det omkring 15 föreningar som byggt montrar under taket på den pampiga träbyggnaden.

Några av dem var Röda korset som sålde lotter med vinstchans till läckra bakverk, Lions Club i Virserum och Hultsfred, Svenska kyrkan, Virserums Hembygdspark, Studieförbundet vuxenskolan och hantverksföreningen Stinsen.

En nykomling för året var Amnesty som sänt två representanter från Kalmar. Ulla Lind var en av dem och hon var på plats för att sprida organisationens budskap. Samtidigt vill hon öka intresset med hopp om att en lokalgrupp skulle kunna bildas i området.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!