LJUSET I MÖRKRET: Emma kröntes till Silverdalens Lucia

Folkets hus i Silverdalen var nästan helt nersläckt i lördags eftermiddag. Det fanns något som lyste upp den stora salen och det var Lucian Emma Keller, Lill-lucian Maja Burström och deras 12 tärnor.

Emma Keller blir krönt av Gunborg Nilsson. Foto: Emilia Söderling

Emma Keller blir krönt av Gunborg Nilsson. Foto: Emilia Söderling

Foto:

Hultsfred2016-12-12 15:00

Det var en nästintill full sal under Luciatågets gång, folk hade samlats för att titta på när både Emma Keller blev krönt och när kören sjöng stämningsfulla sånger. Gunborg Nilsson från Lönneberga fick äran att kröna och hon höll ett vackert tal om Lucians innebörd. Hon berättade om hur Lucia ger oss ljus, värme och godhet, vilket hon menade att vi verkligen behöver i denna mörka värld.

Stämningen som Emma Keller och hennes tärnor gav var efterlängtad. Det var nära att det inte blev någon Lucia att titta på i år för Silverdalens invånare. Det var uppehåll förra året men Maja Persson var den drivande personen bakom årets luciatåg. Både Maja och hennes tärnor gav sitt rungande ja på frågan om det tänker föra denna vackra tradition vidare kommande år.

Bjöd på vackra sånger

Publiken fick höra många vackra toner, det var traditionella julsånger som ”Det strålar en stjärna” och ”Julen är här”. Kören bjöd även på en svensk tolkning av låten ”Hallelujah” och många personer i publiken nynnade med.

Kören var sammanslagen speciellt för Luciatåget och började öva i början på november, Maja Persson var även körledare. Ungdomarna i kören stod för allt själva och hade ingen hjälp av kantor eller liknande, vilket de hade skött utmärkt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om