Lokala företag om nya året: "Kommer satsa stort"

Året som gått har kantats av utmaningar för många, men företagarna i Hultsfreds kommun är förväntansfulla inför det nya året.

Annika Stagård längtar efter att få ha en invigningsfest på sin nyöppnade restaurang.

Annika Stagård längtar efter att få ha en invigningsfest på sin nyöppnade restaurang.

Foto: Kristina Westring

Hultsfred2020-12-29 10:00

nyöppnade Studio S ser frisören Sara Jonasson ljust på framtiden. 

– Jag kommer satsa stort! Jag vill kunna erbjuda allt inom branschen här i Hultsfred, med nya produkter och tjänster. Så jag siktar framåt och siktar stort. Behovet av att klippa sig kommer alltid att finnas, och den sociala biten är också viktig, säger hon. 

Hon anpassar öppettiderna efter kundernas önskemål, tar bara emot en kund åt gången, desinficerar, bär skyddsutrustning, och är inte främmande för att göra hembesök.

– Jag kommer köra på i samma anda nästa år också, men nu är man så inne i det så det är inte så konstigt längre. Vi kommer rida ut den här stormen också, så jag blickar framåt, säger hon. 

Annika Stagård öppnade sin restaurang- och cateringverksamhet i centrala Hultsfred i år. 

– Jag har ju valt en bransch som är jätteosäker just nu, och att öppna upp något nytt som inte är etablerat på en liten ort är lite riskabelt. Jag utvecklar och investerar vartefter behovet finns, säger hon. 

Hon ser ändå fram emot det nya året. 

– Nu hoppas vi att det vänder. Jag ser fram emot att få arrangera temakvällar. Nu kan man boka bord i restaurangen och det är glest mellan borden, men det är ju inte riktigt samma sak. Och så kanske jag äntligen får ha den där invigningen som jag längtar efter, säger hon. 

Körners Mekaniska är VD Sören Stenbäck stolt över hur företaget klarat av 2020. 

– Det som gjort mig lite rörd är när medarbetare har kommit in och sett att vi haft väldigt lite att göra, och då tagit en dag ledigt. Det är en hög moralisk nivå, säger han. 

Företaget har inte permitterat någon personal, och ekonomin landar på plus även 2020.

– Vi har tre vakanser som vi valt att inte tillsätta, men ambitionen är att fylla upp vakanserna i början av 2021. Vaccinet kanske inte har någon direkt påverkan för oss, men indirekt kommer det påverka när hela samhället kommer igång. 

Företaget har knutit till sig två nya kunder inför 2021, varav ett är stockholmsbaserat, och ett hemligt. 

– Jag kan inte säga vad det är för kund men det är en kund vi har bearbetat sedan 2017 som gick i mål nu. Det är två riktigt bra kunder, säger Stenbäck. 

Framtiden ser ljus ut för Körners Mekaniska, som överlevt flera kriser sedan starten 1949.

– Det här året var illa, men finanskrisen 2008/2009 var ändå värre. Nu ser vi 2021 som ett år som bara kan bli bättre, säger Stenbäck. 

Sören Stenbäck, VD på Körners Mekaniska Verkstad, berättar att det har funnits tid att skylta om skåp och fixa till truckgångar. "Det är inget man blir rik på, men det hjälper oss när vi kör igång."
Sören Stenbäck, VD på Körners Mekaniska Verkstad, berättar att det har funnits tid att skylta om skåp och fixa till truckgångar. "Det är inget man blir rik på, men det hjälper oss när vi kör igång."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!