Lyckad vårstafett i Målilla – här är klubben som vann två av klasserna

Trots en ganska kraftig blås och lite regn tog sig 22 lag genom den årliga vårstafetten. En runda som landade på en längd mellan 3,5 och 4,2 mil beroende på vilken klass man sprang i. Klockan 11.00 startade dem första löparna i varje lag och sammanlagt sprang cirka 170 personer vårstafetten i Målilla.

De vinnande lagen i dam- och tävlingsklassen som hade rest långt för lördagens aktivitet.

De vinnande lagen i dam- och tävlingsklassen som hade rest långt för lördagens aktivitet.

Foto:

Hultsfred2017-04-24 15:00

Under lördagsförmiddagen hölls den 29: onde upplagan av vårstafetten och den är minst lika populär nu som den var då. Vårstafetten är en tävling som passar både dem snabba och dem som vill ta det lite lugnare. Stafetten är indelad i fyra stycken klasser och det är tävlingsklassen, damklassen, motionsklassen och företagsklassen. Målilla-Mörlunda SKI var arrangörer för det uppskattade evenemanget.

Det är med åtta stycken löpare i varje lag och hur långt man springer får man bestämma i laget. I tävlingsklasserna springer löparna åtta stycken sträckor mellan 1,2 och 9,9 kilometer. Löparna i dam, företag och motionsklassen springer också åtta stycken sträckor fast mellan 1,2 och 7,5 kilometer. Underlaget som löparna får springa på är väldigt blandat, det består mestadels av asfalt, grus och till en mindre del av skogsväg. 

Några som rest långt för att vara med i vårstafetten i Målilla var Örgryte IS. Laget hade rest ända från Göteborg för att tävla om vinsten. Örgryte IS hade lag i både dam och tävlingsklassen och dem kammade hem vinsten i båda. Damerna hade planer på att slå banrekordet och när dem började närma sig mållinjen stod hela publiken spända. Banrekordet för damklassen låg på 2:19:24 och Örgryte IS landade in på en tid på 2:18:57 och slog därmed banrekordet.

Vinnaren i tävlingsklassen blev alltså Örgryte IS som landade in på 2:18:48. Tvåa kom Högby IF som tidigare vunnit tävlingsklassen tre år i rad. Damklassens tvåa blev också här Högby IF som även här tagit segern tre år i rad innan. Motionsklassens vinnare blev Gamleby OK som sprang in en tid på 2:24:32. Andraplatsen i motionsklassen kammade Högby IF in. 

Den sista klassen var företagsklassen som bestod av fem stycken lag. Förstaplatsen tog Rosenfors Bruk med en tid på 2:19:42 och på andra plats kom laget Målilla Taxi Blomberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om