Maffig musikal på Metropol

Jazz, mord och mängder med dansnummer kommer tolv ungdomar från Hultsfred och Vimmerby att bjuda på då de den 27 april har premiär på musikalen Roxie och Velma på Metropols scen.

Ungdomarna får lära sig att agera, sjunga och dansa på scen under musikskolans kvällskurs på temat musikal.

Ungdomarna får lära sig att agera, sjunga och dansa på scen under musikskolans kvällskurs på temat musikal.

Foto:

Hultsfred2007-04-13 06:45

Det börjar bli en tradition att ungdomarna på dessa två orter sätter upp en gemensam musikal, för redan förra året satte de upp musikalen Grease under en kvällskurs på den kommunala musikskolan.
Det blev en enorm succé då besökarna rusade till i mängder och sammanlagt såg 600 personer Grease under två föreställningar.
Redan efter att förra årets föreställning var avslutad så började produktionsansvarige Jennie Leander-Lilja få förfrågningar från mängder av ungdomar om man möjligtvis inte kunde sätta upp en ny musikal.
Därför var det inget svårt val att åter kasta sig ur askan och in i elden och på nytt starta upp en kvällskurs på temat musikal.
Gemensam favorit
Redan i september samlades man för första gången och började diskutera vilken musikal man ville sätta upp denna gång.
Det visade sig att de flesta hade en gemensam favorit nämligen musikalen Roxie och Velma som utspelar sig i 1930-talets Chicago.
Den stora depressionen har precis slagit till och de två kvinnliga huvudrollsinnehavarna Roxie och Velma kämpar för att göra sig ett namn på de lokala varietéscenerna.
Dessa två kvinnor dras in i en härva av otrohet som leder till att de mördar sina män. I väntan på rättegång spärras de in på ett kvinnofängelse där de får hjälp av den sliskige advokaten Billy Flynn som ska se till att få Roxie och Velma frikända.
Detta är grundhandlingen i denna mycket populära musikal som erövrat världen och levererat odödliga sångnummer som "All that jazz" och "Cell block tango".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om