Målilla rustar för ny GP-succé

Målillas Grand Prix-tävling i speedway är något alldeles unikt. Det tycker förarna och det tycker publiken. På lördag är det dags för den tionde festen i skogen. Och det verkar återigen bli storpublik. - Prognoserna ser bra ut, säger Mikael Karlsson i organisationsledning.

Hultsfred2015-07-22 21:10


Bara två dagar kvar. Sedan brakar det loss i bushen en halvmil utanför Målilla. För tionde gången står Målilla MK som värd för Grand Prix i speedway, och man gör det som en av de mest hyllade arrangörerna i hela GP-cirkusen.
- Bra arrangemang och bra speedway. Det är nyckeln. Vi har mycket att tacka vår fantastiska banpersonal, berömmer Mikael Karlsson, till vardags lagledare i elitserielaget Dackarna men i dessa dagar en av personerna i GP-organisationens ledning.

Full fart
Vi besökte G&B Arena på onsdagen och då var det full fart. Mikael Karlsson höll på att iordningställa depån, på innerplan åkte ordförande Ove Johansson omkring i en sopmaskin och gjorde fint, det skruvades, täcktes, byggdes, fixades ljudanläggning och preparerades.
- Vi ligger jättebra till. Allt är i fas och nu håller vi bara tummarna för att vi har vädret med oss. Men prognoserna pekar på det, säger Mikael Karlsson.
- I det här jobbet blir man något av en vädernörd. Jag kollar nog prognoserna över Målilla tio gånger per dag, skrattar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om