MalvaKvartetten spelade på Valhall

I fredags fick publiken på Valhall stifta många nya bekantskaper. Aspelands Musikförening hade bjudit in till konsert med MalvaKvartetten den sista av höstens konserter.

Malvakvartetten  blev en ny spännande bekantskap för Hultsfredspubliken, när deras konsert på Valhall avslutade årets säsong för musikföreningen.

Malvakvartetten blev en ny spännande bekantskap för Hultsfredspubliken, när deras konsert på Valhall avslutade årets säsong för musikföreningen.

Foto:

Hultsfred2014-12-03 07:37


Fokus under hösten har förstås varit musik, men också kvinnor. Kvinnliga musiker och kvinnliga tonsättare har passerat revy. MalvaKvartetten består av Linnéa Hällqist, violin, Knapp Brita Pettersson, violin, Maria Jonsson, viola och Maja Molander, cello.
De har spelat tillsammans i sex år, med undantag för Maja Molander, som anslöt sig till kvartetten så sent som i början på hösten i år.
De öppnade konserten med äldre musik, Fantasia nr 11 och 10, skriven av engelsmannen Henry Purcell, som levde under 1600-talets andra hälft.
Därefter visade de verkligen vad de kan när de introducerade publiken för nyare tonsättare. Bland annat spelade de en stråkkvartett av den brittiska tonsättaren Judith Weir för första gången på Valhall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!