Man och kvinna misstänks för flera grova brott

De två, en man och en kvinna, som greps efter den grova misshandeln i centrala Hultsfred på måndagen, misstänks för en rad grova brott.

Två personer, en man och en kvinna sitter anhållna efter en grov misshandel som inträffade i centrala Hultsfred på måndagen. De mistänks för en rad grova brott.

Två personer, en man och en kvinna sitter anhållna efter en grov misshandel som inträffade i centrala Hultsfred på måndagen. De mistänks för en rad grova brott.

Foto: Thomas Möller

Hultsfred2021-04-13 12:28

– Det är en kvinna i 25-årsåldern och en man i 30-årsåldern som sitter anhållna, misstänkta för en rad grova brott, säger Robert Loeffel, presstalesman för polisen. 

Han berättar att de misstänks för fösök till utpressning, grovt övergrepp i rättssak, grov misshandel och grovt olaga hot.

– Det är fyra grova brott de misstänks för, säger Robert Loeffel som i övrigt hänvisar till åklagare Jacob Semark.

– Vad som ligger bakom den här grova brottsligheten är det för tidigt att säga något om ännu, ärendet är ännu i sin linda, anser åklagaren Jacob Semark i Kalmar som har hand om utredningen.

– Jag vill inte säga så mycket nu, säger han, det skulle kunna försvåra utredningen om vi släppte för mycket detaljer i nuläget.

Likaså är det väl tidigt att säga något om det kan bli aktuellt med häktning.

– Jag har tre dagar på mig att göra en preliminär utredning, säger han. Men sedan hoppas jag att jag kan berätta mer om bakgrunden till händelsen.

Under tiden går utredningsarbetet vidare, så snart de båda misstänkta fått sina advokater kommer de att förhöras närmare.

Det var vid lunchtid på måndagen som en man i 25-årsåldern hittades skadad på Storgatan i Hultsfred, av en privatperson.  Denne slog larm och 25-åringen fördes till sjukhuset i Västervik, där han blev inlagd på en vårdavdelning. Dock utan allvarligare skador, enligt en bulletin från Region Kalmar Län. En stund senare kunde polisen gripa de två misstänkta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!