Två män åtalas för grov misshandel i Hultsfred

När mannen kom ut från tandläkarmottagningen blev han överfallen av flera unga män. De kastade honom till marken och han fick flera sparkar och slag. Skadad lyckades han ta sig till biblioteket. Nu åtalas två män i 20- och 25-årsåldern för grov misshandel i Hultsfred i augusti. Båda riskerar utvisning i det fall de döms.

Flera vittnen såg misshandeln i gången mellan Centrumparkeringen och Gågatan. Åklagaren har bilder och filmer som bevis. De åtalade förnekar brott.

Flera vittnen såg misshandeln i gången mellan Centrumparkeringen och Gågatan. Åklagaren har bilder och filmer som bevis. De åtalade förnekar brott.

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Hultsfred2023-09-18 17:12

Misshandeln inträffade i gången mellan Gågatan och Centrumparkeringen i Hultsfred en fredagseftermiddag i mitten av augusti. Flera vittnen såg hur en man angreps av 2-3 andra unga män. De slog och sparkade mot mannen och enligt vittnes målen i förundersökningsprotokollen fortsatte det även när den angripna mannen låg på marken.

Efter en stund upphörde misshandeln och angriparna sprang från platsen. Den slagna mannen, också han i 20-årsåldern, lyckades ta sig till biblioteket där han sökte skydd och fick hjälp att larma ambulans. 

Enligt förundersökningsprotokollet har den misshandlade mannen sår på vänster sida av huvudet och på en kind och i pannan och på näsan. Han har också smärtor i huvudet, i ryggen och i en vad. Han togs med till sjukhuset för undersökning och dokumentation.

Han tror att han misshandlades för att han tidigare anmält en av de misstänka när denne försökt att pressa honom på pengar.

De två åtalade personerna nekar båda till brottet. De medger visserligen att de befunnit sig i centrum i Hultsfred den aktuella dagen. 25-åringen säger att han också talat med den misshandlade vid en tidpunkt före misshandeln och menar att om han haft något otalt med honom hade han tagit upp det där och då.

Åklagaren åberopar bilder och filmer på misshandeln. Han yrkar också på utvisning vid en fällande dom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!