Man tände på sin garderob på Moliljan – greps av polisen

För fjärde gången på kort tid har räddningstjänsten i Målilla och Mörlunda fått larm om brand på Moliljan.

Räddningstjänsten från flera stationer är på plats vid vandrarhemmet. Enligt uppgift handlar det om en brand i ett av rummen på baksidan.

Räddningstjänsten från flera stationer är på plats vid vandrarhemmet. Enligt uppgift handlar det om en brand i ett av rummen på baksidan.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2017-06-15 09:12

Larmet om brand i byggnad inkom till SOS Alarm vid elvatiden och båda styrkorna är på väg till asylboendet.

Vår reporter på plats uppger att det inte syns något av någon brand utifrån, men han har fått uppgifter om att det ska röra sig om en brand på ett rum på baksidan av vandrarhemmet.

För tillfället vet vi inte hur allvarligt det är, men de tidigare larmen som utreds av polisen som mordbrand finns i färskt minne.

Uppdatering kl 12.27:

En person togs omhand av polis, misstänkt för att ha anlagt branden på Moliljan.

Mannen misstänks för att först ha tänt eld i garderoben på sitt rum och sedan lämnat rummet. Personal på asylboendet kunde snabbt släcka själva branden. Men rummet var rökfyllt.

När räddningstjänsten kom till platsen sprang mannen in på sitt rum igen och låste dörren. Men efter en liten stund öppnade han självmant och kom ut.

En person i personalen andades in en hel del rök i samband med släckningsarbetet och fick vård av ambulanspersonal på plats.

För räddningstjänstens del handlade insatsen om att kontrollera så att branden var släckt och att ventilera ut röken.

Brandskadorna inskränkte sig till garderoben i rummet och en del kläder, men röken hann sprida sig i korridorerna.

Den misstänkte mannen togs om hand av polis och fick följa med på förhör. Vad som sedan händer är oklart, enligt polisens pressjour i Malmö. Förhören får utvisa vad som kommer att hända, om det blir ett gripande, eller om han överlämnas till psykiatrisk vård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om