Mannen frikändes från narkotikabrott

En man i 25-årsåldern från Hultsfred frikänns från misstankarna om narkotikabrott av Kalmar Tingsrätt. Trots att det luktade kraftigt av cannabisrök i bilen där han greps.

En man från Hultsfred frias från misstankar om narkotikabrott. Trots att han greps i en bil som stank av cannabisrök.

En man från Hultsfred frias från misstankar om narkotikabrott. Trots att han greps i en bil som stank av cannabisrök.

Foto: Anders Wiklund/TT

Hultsfred2020-11-23 10:00

Mannen nekar till att ha använt narkotika själv, och hävdar att det i stället var en kompis som åkt med som rökte på, medan han själv gick in på en hamburgerrestaurang i närheten.

Prov som tagits på honom talar dock om att han också använt narkotika. Spår av cannabis fanns i hans blod.

Det hela började med att polisen fick larm om att en person i en röd bil sålde narkotika på en gata i Kalmar. Patrullen åkte dit och träffade på Hultsfredsbon i en röd bil.

En husrannsakan gjordes i bilen, eftersom poliserna kände en kraftig röklukt. Vilket polisen som var på plats kunde vittna om i rätten.

I ett utrymme, där bilens airbag skulle suttit, påträffades narkotika. Mannen sade sig dock inte känna till att den fanns där, och pekade på att flera i familjen använde den här bilen.

Narkotikan togs i beslag av polisen och enligt rätten ska beslaget bestå. Vilket mannen sade sig inte ha något emot. Det var ju inte hans, sa han.

Tingsrätten fann det dock inte bevisat att mannen ägde den hittade narkotikan, även om man konstaterar i domen att det är troligt. Rätten pekar också på att det inte hittats någon våg i bilen, eller något annat som pekar på att försäljning av narkotika hade förekommit. Inte heller fanns någon teknisk bevisning i form av fingeravtryck eller liknande med i åtalet.

Sammantaget gör det att rätten väljer att frikänna mannen från åtalet om narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!