Marie ska på rödbrokigt läger till Kanada

Marie Arvidsson från Järnforsen ska inom ett par veckor åka över Atlanten till Kanada där hon som enda svenska deltagare ska vara med på ett internationellt ungdomsläger för ungdomar som jobbar med rödbrokig boskap.

Marie Arvidsson från Järnforsen ska i mars månad åka till Kanada för att delta på ett internationellt läger för ungdomar som jobbar med rödbrokig boskap.

Marie Arvidsson från Järnforsen ska i mars månad åka till Kanada för att delta på ett internationellt läger för ungdomar som jobbar med rödbrokig boskap.

Foto:

Hultsfred2009-02-20 07:17


Marie är den här veckan hemma på föräldragården Brogärdet i Järnforsen då hon har sportlov från sina studier på jordbruksprogrammet på Ingelstadgymnasiet utanför Kalmar. På måndag ska hon vara tillbaka i skolbänken igen men det blir en kort sejour då hon redan den åttonde mars ska vara ledig igen, men denna gång är det inget lov som hägrar utan hon ska då ta flyget till Kanada för att vara med på ett läger för ungdomar som jobbar med boskap av rasen Ayshire.

Blev förvånad
Här i Sverige har vi en mycket närbesläktad ras till Ayshire som heter svensk rödbrokig boskap och enda skillnaden mellan dessa båda raser är att den svenska rasen har något sämre produktionsförmåga men högre fett- och proteinhalter än sina Kanadensiska artfränder.
På Brogärdet i Järnforsen har man valt att specialisera sig på SRB-boskap och redan sedan barnsben har Marie varit med i arbetet på gården och lärt sig allt om denna ras. Hon har även varit över i Finland och tävlat för svenska SRB-föreningen i Showmanship.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om