Maritza har vildsvin i trädgården

Vildsvinen har börjat invadera den lilla byn Rödmossa som ligger några kilometer söder om Virserum. En av de drabbade är Maritza Welinder som fått se sin gräsmatta förvandlas till en uppbökad lervälling.

Maritza Welinder framför det som för bara några veckor sedan var gräsmatta i hennes trädgård.

Maritza Welinder framför det som för bara några veckor sedan var gräsmatta i hennes trädgård.

Foto:

Hultsfred2010-09-22 06:15


Vildsvinspopulationen har ökat stadigt de senaste åren och många bönder kan vittna om hur grisarna äter upp och förstör stora delar av deras skördar.
Men nu börjar vildsvinen bli allt djärvare i sin jakt på föda, det är något som Maritza Welinder i Rödmossa fått erfara då svinen letat sig in i hennes trädgård och massakrerat gräsmattan totalt.
- Det började för två veckor sedan då jag mitt i natten hörde ett konstigt ljud från trädgården, jag tog mig upp ur sängen och tittade ut genom fönstret och fick se tre vildsvin som var i full färd med att böka runt i trädgården, berättar Maritza Welinder.

Återkommer hela tiden
Dagen efter fick Maritza hjälp med att snygga till i trädgården efter vildsvinens framfart men det visade sig vara meningslöst, för det dröjde bara ett par dagar innan grisarna var tillbaka igen.
Vanligtvis brukar vildsvin vara mycket skygga djur, men de grisar som finns i omgivningen runt Rödmossa verkar inte så där fasligt rädda för människor då de hela tiden återkommer till Maritzas trädgård för att böka runt i gräsmattan efter mask, bara ett fåtal meter från husknuten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om