Allé ska välkomna till Hultsfred – planteringen i gång

En allé av träd ska i framtiden välkomna till Hultsfred. Planteringen av ett stort anta träd är i full gång. "Stora planteringar runt regnvattendammen"

Träden kommer att växa till sig och skapa en fin entre till Hultsfred, hoppas Simon Råsbacken på ÖSK. Det är träd av olika sorter som planteras utmed Norra Oskarsgatan.

Träden kommer att växa till sig och skapa en fin entre till Hultsfred, hoppas Simon Råsbacken på ÖSK. Det är träd av olika sorter som planteras utmed Norra Oskarsgatan.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-05-09 05:00

–  Det kommer att bli riktigt mäktigt om några år, hoppas Simon Råsbacken på ÖSK.

Hur många träd det handlar om, kan han inte säga så där på rak arm. Men det är många. Väldigt många.

Det som ska bli en allé längs norra Oskarsgatan börjar ute vid gamla Willys och sträcker sig hela vägen fram till gamla Netto. Där träd av olika slag planteras med jämna mellanrum.

– Norra Oskarsgatan är ju den huvudsakliga infarten till Hultsfred och den ska bli välkomnande, säger projektledare Råsbacken.

Nu ser de nyplanterade träden en smula spinkiga ut, men de växter till sig så om några år räknar han med att det ska bli riktigt fint.

Men det är långt ifrån bara träd som planteras. Även om de är många. Det kommer att bli mycket buskar och annat också, som när de blommar kommer att bli åt det röda hållet, som Simon Råsbacken uttrycker det.

– Vi kommer att göra stora planteringar runt regnvattendammen på området berättar Råsbacken.

Han berättar också att större delen av projektet på Norra Oskarsgatan ska vara avslutat lagom till semestern.

– Nu har man kommit fram till Hultsfreds Bostäders kontor, ungefär, säger Råsbacken, och till semestern ska man vara framme vid Gamla Willys. Då ska också den nya GC-vägen över Batteriet vara helt klar. Sista biten av VA-saneringen och lite finputs blir det efter sommaren.

På Vartatomten ligger också några gigantiska grushögar, som man inte riktigt vet vad man ska göra med. Att behålla dem för att kupera området är dock inte aktuellt.

Många träd blir det. Några till, och man kvalar in till skogsägarföreningen.
Planteringen av träden är i full gång.
Många träd blir det. Några till, och man kvalar in till skogsägarföreningen. Planteringen av träden är i full gång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!