Maten som studieämne

Husmanskost är ett välkänt begrepp, men hur många har egentligen hört talas om husvagnskost. Det är något som medlemmarna i Målilla orienteringsklubb har studerat under vintern. Nämligen hur man snabbt och enkelt tillagar näringsrik och nyttig mat på ett stormkök.

Ida Zetterström har fullt sjå med att skära upp blomkålen.

Ida Zetterström har fullt sjå med att skära upp blomkålen.

Foto:

Hultsfred2007-03-12 08:48

Vad ska man egentligen äta för att orka med att träna och tävla inom orientering och annan idrott? Den frågan ställde sig de aktiva i Målilla OK.
För att få ett svar på denna frågeställning så beslutade sig klubben för att fyra gånger under vintern anordna en studiecirkel där man fick lära sig mer om hur man lagar enkel, god och näringsriktig mat. Ett annat kriterium för maten var att den också ska vara lätt att tillaga över ett stormkök då man är ute och tävlar.
Under de kyliga vintermånaderna har därför ett 25-tal av klubbens medlemmar samlats en gång i månaden i MOK-stugan för att både träna, studera och laga mat tillsammans.
Under denna period har man provat på ett tiotal nya recept där maträtter som risotto, pastasallader och en räkgryta har ingått.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om