Menyn består alltid av soppa

- Tre, fyra och fem, räknar Ingrid Johansson och kryddar kålsoppan med några teskedar soya.
Det är onsdag igen. Och för många betyder det sopplunch i församlingsgården.

Lite mer salt, säger Ingrid Johansson sedan är kålsoppan färdig att servera. Foto: Charlotte Madestam

Lite mer salt, säger Ingrid Johansson sedan är kålsoppan färdig att servera. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2006-10-26 06:13

- Ja, den kanske inte blev så tokig, säger hon och lägger på locket på kastrullen.
I samma stund är klockan tolv och de allra första lunchgästerna öppnar dörren till församlingsgården.
En skylt på dörren visar dem rätt, till stora salen, där en elplatta ställts fram för att hålla soppan varm.
Församlingens husmor Ingrid Johansson däremot, hon har varit på plats i två timmar vid det här laget för att förbereda och koka soppa åt ett 40-tal personer. Men det är inte så alldeles enkelt det här med storkok.
- Jag hade egentligen ingen erfarenhet alls av det. Visserligen har jag en stor familj själv. Men inte så här stor...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om