MILJONKUPPEN: Försökte fly landet i stulen husbil – döms nu till fängelse

Den polske medborgare som tidigare i höstas stal en husbil, flera cyklar samt verktyg från ett företag i Hultsfred har nu fått sin dom. Mannen döms för tre fall av häleri, till ett års fängelse.

Hultsfred2016-12-22 10:21

Mannen, 33 år gammal, åtalades initialt för tre fall av stöld. Men enligt rättens dom har det inte gått att bevisa att det faktiskt var 33-åringen som begick stölderna, varpå brottsrubriceringen – och även brotten som mannen nu dömts för – istället blev häleri.

Så här skriver tingsrätten i domen, gällande skuldfrågan:

”Det är alltså inte bevisat att XX (den dömde 33-åringen) varit med vid tillgreppet av husbilen och det övriga godset. Vid gripandet av XX hade husbilen skador vid tändningslåset och var fullastad med byggverktyg och två cyklar. I husbilen anträffades också en utbytt styrenhet. Enligt tingsrättens mening är omständigheterna sammantaget sådana att XX måste ha insett att husbilen och det övriga godset varit frånkommet annan genom brott. Hans befattning med husbilen och det övriga godset har varit ägnat att försvåra dess återställande. XX ska därför dömas för häleri. På grund av godsets höga värde är gärningen att bedöma som grovt häleri.”

Den 33-årige mannen har hela tiden nekat till brott.

Värdet på det stulna godset uppskattas till över en miljon kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om