Miljöpartiet gör comeback i Hultsfred

Efter 15 års frånvaro i kommunfullmäktige siktar nu Miljöpartiet på att ta minst ett mandat under höstens val. Målet tänker man nå genom frågor som exempelvis att Hultsfred ska bli försökskommun för användande av spårbilar på våra järnvägar, samt förkortad arbetstid.

Hultsfred2006-06-22 06:27

Det har varit ett långt avbrott för Miljöpartiet i Hultsfreds kommun. Nu vädrar man morgonluft igen och startar åter upp verksamhet. Under festivalveckan besöktes Hultsfred av Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson och vid ett möte med lokala sympatisörer beslutade man sig för att ställa upp med en lista till höstens val.
I dagarna kommer man att skicka in fyra namn som ska stå på den lokala valsedeln. Första namnet på listan är Lennart Michanek från Målilla. Han följs av Carina Littorin, Åkebo, Eva Sundqvist, Silverdalen och Torben Lundholm, Emmenäs.
- Vid förra valet, då vi inte hade någon lista, fick vi ändå 93 röster i kommunvalet. I riksdagsvalet fick vi över 200 röster, så ett mandat är en realitet men vi hoppas på två, berättar Torben Lundholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om