Misshandel och hot på boende – flera offer anmäler samma kvinna

Kvinnan ska bland annat ha kastat glas, slitit i hår, burit kniv, brottats och slagits på ett boende medan hon varit berusad. Flera brottsoffer har anmält henne och under onsdagen väcktes åtal.

En kvinna på ett boende i Hultsfreds kommun åtalas för flera fall av misshandel samt ofredande och olaga hot. Bland annat ska hon ha dragit ett par brottsoffer i håret. Bilden är en genrebild.

En kvinna på ett boende i Hultsfreds kommun åtalas för flera fall av misshandel samt ofredande och olaga hot. Bland annat ska hon ha dragit ett par brottsoffer i håret. Bilden är en genrebild.

Foto: Johannes Widergren/kollage

Hultsfred2024-09-12 12:00

Alla händelser ska ha inträffat på ett boende i Hultsfreds kommun där den misstänkta gärningspersonen, en kvinna i 30-årsåldern, bor. Vid det första tillfället som omnämns i åtalet, i början av juni, ska hon ha kastat flera glas mot en kvinna som bor granne med henne, dock utan att träffa. Utöver det ska hon ha hotat med att hon hade en kniv som väntade på den utsatta personen i fråga. 

Hotet var av den karaktär att brottsoffret "kunde känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet". Det betraktas som olaga hot, medan de kastade glasen står som försök till misshandel.

Senare under sommaren ska samma kvinna ha varit i farten igen. I slutet av augusti har hon då, enligt åtalet, misshandlat flera andra av de boende och en ur personalen, samt hotat personal. I den vevan utdelades både knytnävsslag och åtminstone en lavett. Dessutom ska kvinnan ha brottats och dragit ett par kvinnor i håret, kastat vatten på en av dem och även dragit en kratta över en kvinnas kropp.

Polispatrullen som kallades till platsen med anledning av detta anger att kvinnan härjade mot dem "helt osammanhängande" när de kom fram. Det var rörigt på boendet och den misstänkta kvinnan, som då berusat sig på Minttu, ska ha upprätt "psykotiskt". Hon ska bland annat ha kallat andra som bor där för pedofiler och anklagat dem för att ha tagit hennes saker.

Vid det här tillfället lämnade polisen platsen utan att kvinnan fick följa med.

Men senare samma dag ska samma kvinna ha varit arg och hållit fram en kniv "som i ett huggrepp" mot en man ur personalen, i samband med att han bett henne blåsa i ett alkoholutandningsprov för att kunna avgöra om hon kunde ta sin medicin eller inte.

Polisen kom då återigen till platsen. Kvinnan greps och fick följa med polisen till arresten Kalmar.

Sammanräknat misstänks kvinnan nu för totalt fyra fall av misshandel, två fall av olaga hot (varav ett betraktas som grovt), ett fall av ofredande och ett fall av försök till misshandel.

Kvinnan greps den 24 augusti, anhölls dagen efter och frigavs den 27:e. Flera av de fem målsägande vill ha skadestånd av henne, men vad domen blir i slutändan återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!