Kvinna misshandlad i sitt eget hem

En kvinna i Hultsfred blev misshandlad i sitt eget hem – bland annat fick hon en näsfraktur. Nu åtalas en man i 50-årsåldern för grov misshandel. Han är även misstänkt för våldsamt motstånd mot polisen.

Kvinnan blev misshandlad i en lägenhet i Hultsfred den 18 augusti.

Kvinnan blev misshandlad i en lägenhet i Hultsfred den 18 augusti.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2024-09-04 08:22

Den 18 augusti beordras en polispatrull till en adress i Hultsfred med anledning av en misshandel. På plats i lägenheten finns kvinnan, den misstänkte mannen och ett vittne.

Mannen är verbalt högljudd och kan inte redogöra för vad som hänt. Kvinnan har en svullnad i ansiktet.

"Jag upplever henne som ledsen", skriver en av poliserna i ett avrapporterings-pm som ingår i förundersökningsprotokollet.

När poliserna går fram till mannen för att få kontroll på honom gör han kraftigt motstånd. Till slut, efter att ha gett mannen drivstötar med ett elchockvapen, lyckas de belägga honom med handfängsel. Poliserna flyttar på mannen, som genast blir lugn.

"Det går helt plötsligt att föra ett lugnt samtal med honom och han upplevs även ångerfull."

En av poliserna går in i vardagsrummet för att ta uppgifter från kvinnan och vittnet. Kvinnan säger att hon blivit både slagen och sparkad av mannen. Polisen håller även ett kort förhör med vittnet. 

Precis när vittnesförhöret är avslutat ser polisen att hennes kollega lägger ner den misstänkte mannen på mage, och hon går dit för att stötta. Kollegan berättar då att mannen uttryckt att han ska skjuta dem. Även senare under natten, efter att mannen transporterats till Västervik, blir han aggressiv och elchockas på nytt.

I ett senare förhör berättar kvinnan att hon satt hemma och tittade på tv när mannen ringde på dörren. Hon släppte in honom. Han var inte riktigt nykter och hade med sig en flaska whisky.

Efter ett tag blev han trött och somnade i soffan. När han vaknade till hoppade han på henne och började slåss. Han slog och slog och slog. Hon vet inte varför. Hon trodde att han skulle slå ihjäl henne.

Till sist lyckades kvinnan fly. Hon tog sig ut ur lägenheten och ringde på hos en granne.

Den åtalade mannen, som har suttit häktad sedan den 22 augusti, varken förnekar eller erkänner brott. Han säger sig ha fått en "psykotisk blackout" och minns inte händelsen.

Förutom en näsfraktur fick kvinnan en blåtira och blåmärken. Hon blev slagen och sparkad på kroppen, huvudet och i ansiktet.

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom mannen "uppvisat särskild hänsynslöshet och råhet genom att oprovocerat utöva kraftigt våld mot målsäganden i hennes hem".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!