Inget genombrott i sökandet efter försvunnen person

Missing People och en stor skara frivilliga gjorde under söndagen ett nytt försök att hitta den person som anmäldes försvunnen den 21 juni.

Johanna Hedlund från Missing People informerade de frivilliga innan söndagens sökinsats efter den försvunna personen.

Johanna Hedlund från Missing People informerade de frivilliga innan söndagens sökinsats efter den försvunna personen.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2022-06-26 14:51

Temperaturen låg i närheten av 30 grader när Missing People på söndagsförmiddagen kallade till en ny sökinsats efter den person som varit försvunnen sedan 21 juni.

Redan en dryg halvtimme innan den utsatta samlingstiden började bilar med frivilliga personer rulla in på parkeringen i närheten av sågverket i Gunnarsmåla. Den samlingsplatsen var ny jämfört med de tidigare sökinsatserna.

– Det är en tuff terräng vi ska vara ute i idag och det är också viktigt att dricka mycket vatten i värmen, sade Johanna Hedlund, verksamhetschef för Missing People i Kalmar län, till de närvarande patrullerna innan de gav sig ut i den tryckande hettan.

Under midsommarhelgen meddelade även polisen att man i nuläget inte har några planer på nya insatser i ärendet. Strax före midsommar genomförde ju polisen resultatlösa undersökningar av Hemsjön.

– Jag har inte fått till mig någon information om att så skulle vara fallet. Jag tror man har gjort vad man kan där i detta läget, svarade Tobias Halldén som är jourförundersökningsledare inom polisen under helgen på frågan om det är tänkt att göras nya insatser av polisen.

Johanna Hedlund säger också att det är polisens sak att informera allmänheten i händelse av att den försvunna personen hittas.

– Polisen lämnar ut information vid bekräftat fynd, inte vi. Innan vi som organisation går ut med någon information alls så måste anhöriga bekräfta vad som får publiceras från vår sida

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!