Han är sektionschef på Arbete och Integration på socialförvaltningen, vars utegrupp förstärkt med feriearbetare har lagt ner många timmar på att återställa innergården, som den såg ut när kommunhuset invigdes 1991.
– I planteringarna har vi ersatt murgröna, som fått breda ut sig fritt under många år, med nya växter och ny sten, säger Robert Andersson. Stora träd har ersatts med lägre, för att släppa in mer ljus på rummen och här kan man plocka tomater, basilika och gräslök till lunchen. Som en del i Agenda 30, där man tänker hållbarhet och grönt.
Dessutom har man skapat utearbetsplatser med tillgång till Wi-Fi, med tanken att innergården ska kunna användas flitigare. Inte bara av de anställda, utan även besökare i kommunhuset kan nyttja platsen.
Det här görs lagom till kommunhusets 30-årsjubileum nästa år.
– Det passade bra att göra nu, när det i spåren av corona är minskad personalstyrka i huset, då blev det fritt spelrum att genomföra projektet, som kostar runt 300 000 kronor.
Hur motiverar du det för skattebetalarna?
– Egentligen är det en vårdande investering, eftersom det är en investering i kommunhuset från början. Det är bättre att vårda innergården, annars är det en dyr plats om den inte används, säger Robert Andersson.
Gabbe Lindell tillhör utegruppen.
– Det har varit roligt att få göra fint här inne, det såg inte bra ut tidigare. Det märks att folk är väldigt tacksamma.