Häktad kvinna anmäld för grov misshandel

Den kvinna som häktades efter det misstänkta mordförsöket i Hultsfred på en man har nu även anmälts för grov misshandel.

I förra veckan häktades kvinnan efter mordförsök på en man. Nu är hon även anmäld för grov misshandel under en månads tid.

I förra veckan häktades kvinnan efter mordförsök på en man. Nu är hon även anmäld för grov misshandel under en månads tid.

Foto: TT

Hultsfred2024-07-22 11:25

Det var på måndagen i förra veckan som kvinnan frihetsberövades. Hon ska ha slagit en man med ett vasst föremål flera gånger.

Kvinnan häktades senare för försök till mord. Åklagare Emma Nilsson begärde kvinnan häktad för att denna inte skulle undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. Men nu är kvinnan alltså även anmäld av målsägande för grov misshandel och misshandel någon gång tiden 17 juni till 17 juli. Något som nu utreds av polisen.

Ärendet har tagits över av seniora kammaråklagaren Lise-Lotte Norström på Kalmar åklagarkammare. Hon säger så här om den nya anmälan.

– Jag har tagit över ärendet nu på morgonen. Övriga misstankar kan jag inte kommentera. Men oavsett så råder förundersökningssekretess och det är svårt att göra uttalanden, förklarar hon.

Hon kan dock berätta att den misstänkta kvinnan är fortsatt häktad.

– I första skedet är hon häktad till första augusti av domstolen. Då måste åtal väckas eller förlängning begäras.

Tror du att ni blir klara tills dess?

– Jag skulle tro att det blir förlängd tid. Det är vanligt i denna typen av ärenden.

Hon syftar då på att det vid grova brott finns tekniska utredningar som ska göras, förhör sammanställas och kontrolleras.

– Vanligtvis blir det flera häktningsperioder.

Vad händer just nu?

– Vi går igenom utredningsmaterialet som samlades in i förra veckan inför häktningen och sedan analyserar vi vad som behöver kompletteras och vilka uppgifter som behöver hämtas in. Mer än så kan jag inte säga, berättar Lise-Lotte Norström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!