Misstänkte våldtäktsmannen häktad

I dag häktades den man i 45-årsåldern, hemmahörande i Hultsfreds kommun, som i lördags greps misstänkt för flera fall av våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn. Vår tidning kan nu berätta det är flera barn som misstänks ha blivit utsatta för övergreppen.

Foto: Scanpix

Hultsfred2016-05-25 12:40

I går berättade vi att en man i 45-årsåldern, hemmahörande i Hultsfreds kommun, misstänks för flera fall av våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn.

Under onsdagen hölls häktningsförhandlingar mot mannen i Kalmar tingsrätt.

– Han blev häktad på sannolika skäl (den högre graden av brottsmisstanke) för alla de brotten som fanns uppradade i häktningsframställan, bekräftar åklagaren i ärendet för vår tidning.

Kan du säga något om varifrån anklagelserna kommer?

– Polisen har upprättat en anmälan utifrån uppgifter från de drabbade, de som blivit utsatta. Så det har gått den vägen, via polisen.

Det är flera målsägande alltså?

– Ja, det är två.

Var, rent geografiskt, övergreppen ska ha skett, vill åklagaren inte uttala sig om. Detsamma gäller de båda målsägandes ålder.

Hela ärendet hålls, på grund av brottsanklagelserna, under extremt hög sekretess – vilket också gäller det fortsatta förundersökningsarbetet.

– Vi ska hålla förhör med alla inblandade inom kort, både de två målsägande och den misstänkte. Sen finns det en del teknisk undersökning som ska göras. Jag hoppas kunna ta beslut om huruvida jag ska väcka åtal inom två veckor från i dag, säger åklagaren.

Vilken typ av teknisk undersökning rör det sig om?

– Det kan jag inte gå in på av utredningstekniska- och sekretesskäl. På förundersökningsstadiet gäller det att vara försiktigt – särskilt i ett sådant här ärende.

Den nu häktade mannen greps i lördags, den 21:e maj, och fördes därefter till arresten i Oskarshamn. Han sitter nu, sedan onsdagsförmiddagen, häktad på sannolika skäl misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn och två fall av sexuellt övergrepp mot barn.

Övergreppen ska enligt dokumentationen hos tingsrätten skett under åren 2005, 2006, 2007 samt 2012.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om