Morå Camp inte som i Molloy

Det är något visst att ta sig ut i naturen per häst. Från hästryggen får man ett nytt perspektiv och man tar sig dessutom mycket längre än om man själv vandrar. Till Morå Camp söker sig både inbitna ryttare och nybörjare för att följa med på ridturer längs Moreravinen.

Ylva Sjökvist driver Morå Camp tillsammans med maken Gösta. Hästar är huvudverksamheten, men här kan man även pröva fågelskådning, paddla kanot, fiska och cykla.

Ylva Sjökvist driver Morå Camp tillsammans med maken Gösta. Hästar är huvudverksamheten, men här kan man även pröva fågelskådning, paddla kanot, fiska och cykla.

Foto:

Hultsfred2003-07-28 22:09

På Morå Camp finns 12 hästar och det är dessa som utgör huvudverksamheten på gården. Här kan man pröva allt från en timmes ridturer till tvådagarsritter med övernattning i en 1800-talsstuga. Ylva följer alltid med som guide och antalet ryttare hon tar med sig brukar vara max sju per gång.
- Om det inte är så att det är ett gäng jag känner sen tidigare och det är vana ryttare. Då kan vi vara fler, säger Ylva och betonar att små grupper ger både större säkerhet och högre kvalitet.
Hästar har alltid varit livet för Ylva, som tillsammans med maken Gösta driver Morå Camp. Men egentligen började allt med något helt annat. Nämligen kräftor.
- Vi började med kräftodling, men fick två bakslag. Så vi beslutade att ha kräftorna som en tilläggsgrej, säger Ylva och berättar hur de satte sig ner för att diskutera vilken slags verksamhet de skulle kunna satsa på.
Efter att ha gått igenom vilka resurser som fanns, både kunskapsmässigt och lokalmässigt, växte idén om Morå Camp fram och vid sidan av hästarna har även andra aktiviteter startats allt eftersom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om