Morddomen överklagas – advokaten vill att 55-åringen frias

Nu överklagas domen mot den 55-årige man från Silverdalen som dömts för mordet på sin fru.

Vid rättegången i höstas gjorde tingsrätten en syn på platsen där mordet på kvinnan ägde rum.

Vid rättegången i höstas gjorde tingsrätten en syn på platsen där mordet på kvinnan ägde rum.

Foto:

Hultsfred2017-06-17 04:00

– Min klient håller fast vid sin tidigare berättelse och nekar till brott, säger advokat Peter Frisén, som lämnat in en överklagan till Göta Hovrätt.

I överklagandet yrkar advokaten på att domen ska ändras, att åtalet ska ogillas helt och hållet och att mannen frikänns.

I andra hand yrkar advokaten på att domen ändras till dråp i stället för mord.

– Om hovrätten friar min klient ska naturligtvis ingen påföljd pådömas honom, säger Peter Frisén. Men om rätten inte friar honom från ansvar yrkar jag på att gärningen inte ska bedömas som mord.

Vilken dom det än blir, yrkar advokaten också att utvisningen ska undanröjas och att den delen i tingsrättens dom ska undanröjas. Detta eftersom mannen har en anknytning till Sverige genom sina barn, men också för att det inte går att utvisa någon till Syrien.

Det var 19 maj i år som tingsrätten i Kalmar meddelade dom mot 55-åringen. Han dömdes till sluten psykiatrisk vård och därefter utvisning ur riket.

Tingsrätten fanns det styrkt att mannen dödat kvinnan med en kniv, men själv har mannen hela tiden hävdat att han är oskyldig till mordet.

Fredagen var också åklagarens sista möjlighet att göra ett så kallat anslutningsövrklagande.

– Jag har inget att delge er just nu, svarade åklagaren Jeanette Boye.

Det var i slutet på mars 2016 som den döda kvinnan hittades i ett skogsområde strax utanför Silverdalen. Ganska snart vändes misstankarna mot 55-åringen, som greps och han har sedan dess suttit i häkte.

Efter en lång rättegång, med bland annat besök på platsen där kvinnan hittades, fick han för ett par veckor sedan sin dom, rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och därefter utvisning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om