Mot könsstympning

Gambia är ett land på Afrikas västkust och där det fortfarande pågår könsstympning av kvinnor. Frågan om kvinnlig könsstympning är något som engagerar Maria Hagberg från Virserum så hon packade sina väskor och åkte till Gambia för att ta reda på varför detta får fortgå.

Maria Hagberg åkte till Gambia för att ta reda på varför könsstympning fortfarande får fortgå.

Maria Hagberg åkte till Gambia för att ta reda på varför könsstympning fortfarande får fortgå.

Foto:

Hultsfred2005-04-22 06:39

- Att det blev just Gambia beror på att jag var ute på nätet och letade efter organisationer som jobbar med att förebygga kvinnlig könsstympning. Jag hittade organisationen The association for Child Education. Jag och min kompis Helena som jag pluggar ihop med tog kontakt med TAFCE och de bjöd ned oss till Gambia, berättar Maria Hagberg.
Något som de två tjejerna inte hade räknat med när de åkte från Sverige var att de skulle bli sjuka. Men det var precis det som hände Maria fick Malaria och hennes kompis Helena fick tropisk matförgiftning.
- Jag fick nog över 100 myggbett under vistelsen i Gambia. Även om jag hade vaccinerat mig innan vi åkte så hjälpte inte det när jag fick så många bett. Det var hemskt att ha malaria. Det började med att det ömmade i benen och sedan vandrade det upp i ryggen och då kunde jag knappt röra mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om