Musik i coronatider en fullträff - nu fortsätter turnén

Gårdsmusikanterna har blivit väldigt uppskattade. Och nu förlängs den redan omfattande turnén genom kommunen.

Bert Olausson och Kenneth Rosén fortsätter som gårdsmusikanter. Nästa vecka går turnén vidare med spelningar vid olika äldreboenden i kommunen.

Bert Olausson och Kenneth Rosén fortsätter som gårdsmusikanter. Nästa vecka går turnén vidare med spelningar vid olika äldreboenden i kommunen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-05-08 22:00

Bert Olausson och Kenneth Rosén spelar vidare nästa vecka också och nu är det kommunens alla äldreboenden som kommer att få besök.

– Vi kommer att vara ute och spela måndag, tisdag, onsdag och torsdag, säger Kenneth Rosén. Det kommer att bli riktigt kul.

Enligt den ursprungliga planen skulle de här gårdskonserterna vid olika hyreshus runt om i kommunen varit avslutade på fredagen. Men konceptet har blivit så uppskattat att turnén förlängs en vecka till.

Bert Olausson och Kenneth Rosén och Filip Olvenius har gjort sammataget 50-talet spontankonserter de senaste veckorna och har på sätt skapat några minuters paus i karantäntristessen hos många äldre som sitter i sina lägenheter.

På fredagen besökte Bert Olausson och Kenneth Rosén hyreshusen på Koppargatan, och de hade inte tagit många toner förrän fönster och balkongdörrar började öppnas och publiken började synas lite här och var på sina uteplatser.

Nästan som i Astrid Lindgrens Rasmus på luffen.

– Fast än är det ingen som har kastat ner någon gammaldags stor femöring inslagen i tidningspapper, säger Kenneth. Det hade varit roligt...

Under de här spontankonserterna har de bjudit på ett minst sagt blandat program, en del egen musik och både nytt och gammalt. 

– Kenneth brukar säga att en del låtar är så nya att han inte har hört dem själv, säger Bert Olausson. 

Och konceptet med blandad musik kommer förstås att få hänga med även fortsättningsvis, även när turnén besöker äldreboendena. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!