Musiken tystnar inte - Kalle på miniturné

Ett musikaliskt avbrott i coronatristessen. För både de gamla och för artisterna. Och visst är det uppskattat.

Corona kan inte tysta musiken i Hultsfred. Trubaduren Kalle Sellbrink bjöd på utomhuskonsert på Lindgården.

Corona kan inte tysta musiken i Hultsfred. Trubaduren Kalle Sellbrink bjöd på utomhuskonsert på Lindgården.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-09-18 20:00

Det tycker i alla fall trubaduren Kalle Sellbrink som  besöker alla kommunens särskilda boenden för att ge trädgårdskonserter.

– Innan sommaren ordnade vi några spelningar, med bland annat Kenneth Rosén och Bert Olausson. Sedan har gruppen Dolly Dots varit ute och vi har haft hunduppvisningar, säger Emil Elofsson i evenemangsgruppen inom Kultur och fritid på kommunen. 

– Det här blir som en fortsättning på det. För det är efterfrågat från boendenas sida. 

Men nu, där det går mot höst och rusk är det lit mer osäkert hur det kommer att bli. Men på något sätt hoppas Emil Elofsson på en fortsättning. Kanske kan det slopade besöksförbudet på äldreboendena skapa en möjlighet.

– Vi för se hur vi kan lösa det, säger Emil Elofsson, som gärna ser en fortsättning även om den inte blir som tidigare.

Tidigare under veckan har Kalle Sellbrink spelat både i Mörlunda och Mörlunda och på torsdagen var det Knektagården och Lindgården som stod på tur. 

– Det här är jättetrevliga spelningar, tycker han och öser beröm för arrangemanget.  Det är riktigt mysigt, och väldigt givande. 

De här utomhuskonserterna, i all enkelhet som de varit, har kommit att bli ett fint sätt att lösa bristen på underhållning för de äldre, tycker han. Samtidigt som det ger artisterna en möjlighet att spela. För många har det varit väldigt långt mellan tillfällena i sommar.

–  Men jag ska inte klaga, säger Kalle Sellbrink, jag har haft en hygglig spelsommar, med i alla fall hälften av vad det brukar vara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!