Tände på däck och lade ut i körbanan

Strax innan klockan 21 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till Silverslätten i Hultsfreds kommun.

Däck ska brinna i Hultsfreds kommun.

Däck ska brinna i Hultsfreds kommun.

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-01-03 21:04

Enligt de första meddelande som kom vid 20.54 var det två däck som brann. Vad för däck det handlade om framgick inte då.

Insatsen för räddningstjänsten del blev snabbt avklarad, trots att det rörde sig om två däck som inte låg på samma ställe, utan på två olika ställen. Dels på väg 29, i närheten av en rondell vid Silverslättsvägen vid infarten till Hulsfred och dels ungefär tre kilometer därifrån, vid södra infarten.

Det verkar inte vara olyckshändelser. Båda däcken hade tänts på av okända personer, eller en person.

– Det är det märkligaste jag har varit med om, och otäckt om det finns folk som springer runt och tänder på däck och slänger upp på vägbanan, konstaterade räddningstjänstens Michael Hesselgård under kvällen.

– För oss var det en snabb insats, ett av däcken hade slocknat av sig själv, fortsatte han.

Ingen ska ha skadats med anledning av däckbränderna men händelsen är så klart inte odramatisk i sig, och ärendet blir nu ett fall för polisen.

Vid 23-tiden kom ytterligare ett larm om en utebrand och även vid detta tillfälle visade det sig vara däck som brann vid en vändplats kring Granitvägen i Hultsfred.

– Det var på en vändplan där däcken eldats och jag tror det var två däck. Polisen är på väg till platsen och vi har varit ute på två liknande eldningar. Så det är någon som åker runt och tänder eld på saker, säger Michael Hesselgård på räddningstjänsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!