Lindgården, eller Aspedalsgatan, som det kommer att heta, får 57 nya platser när bygget är klart. 21 platser fler än i dag.
Det ska bli en helt ny huskropp i tre våningar, och om tidsplanen håller ska den vara inflyttningsklar efter semestern nästa år.
– Just nu håller de på att lägga grunden, gjuta kantbalkar, säger Henrik Runehagen, projektledare hos Riksbyggen.
Byggkranen kommer snart på plats, och den blir lite av centralpunkten. Dels för att den kommer att synas över en stor del av Hultsfred, men framförallt för att den behövs.
– Det kommer att bli mycket gjutning i det här bygget, säger Henrik Runehagen.
Henrik Runehagen ser bygget som en tvåstegsraket, samma tänk som i Målilla. Att man först bygger den nya delen, och de äldre flyttar över dit, medan renoveringen av den äldre delen börjar.
När det gäller renoveringen i Hultsfred så kommer en stor del av de boende att få flytta över till nybygget i Målilla under en övergångsperiod.
– Det blir omöjligt för dem att bo kvar här, säger verksamhetschef Marie Pihl. Men verksamheten kommer inte att stanna av helt, tolv av de boende kommer att bo kvar.
Redan nu är inflyttningen stoppad, fyra av lägenheterna på Lindgården får stå tomma under byggtiden.
– De påverkas för mycket av bygget, säger Marie Pihl, bland annat ska fönsterna täckas, och det är inget roligt att bo i en lägenhet utan fönster.
Så dyker det upp något akut behov av särskilt boende blir det lite pusslande.
– Men det blir lättare i september när vi har tillgång till hela Stockholmsvägen, eller Hemgården som det hette tidigare, säger Marie Pihl.
Utbyggnaden i Målilla är inne på slutspurten, just nu håller man på att bygga ett nytt tillagningskök, berättar Lars Rosander, ordförande i den ekonomiska föreningen Hultsfreds Trygga hem, som ansvarar för utbyggnaden.
– Där kommer det att bli invigning i augusti, den 24 augusti ska vi ha invigningsfest, säger Marie Pihl.
När allt är klart i Målilla kommer det att bli 50 platser på äldreboendet, i dag har man 27. Det är Hultsfreds Trygga Hem som ansvarar för bygget tillsammans med Riksbyggen, och kommunen blir hyresgäst.
– Det är inte unikt, men inte helt vanligt, säger Henrik Runehagen, vi har ett 40-tal samarbeten igång. Bland annat i Högsby.