Nattvandring startas i Virserum

Ett antal föräldrar i Virserum har tröttnat på den senaste tidens busliv i samhället och har nu bestämt sig för att börja nattvandra under veckosluten och storhelgerna.

En grupp föräldrar har tagit initiativet till att skapa en nattvandringsgrupp i Virserum.

En grupp föräldrar har tagit initiativet till att skapa en nattvandringsgrupp i Virserum.

Foto:

Hultsfred2007-10-15 06:17

Sedan ett halvår tillbaka har det allmänna buslivet i Virserum ökat med allt från skadegörelse till anlagda bränder och med detta som bakgrund har nu en grupp föräldrar beslutat sig för att försöka stävja buslivet genom att börja gå i samhället under helgerna.
- Vi känner att vi vill dra igång med nattvandring på grund av att det har hänt så mycket sen i våras och vi vill att våra ungdomar ska känna sig trygga när de är ute, berättar Marie-Louise Sahlström, initiativtagare för nattvandringen.

Stort intresse
Det är inte första gången som det nattvandras på orten för i slutet av 90-talet var det flera föräldrar som gick på samhället varje helg.
Men detta rann sedermera ut i sanden och under de senaste sju åren har denna aktivitet legat nere. Men för två veckor sedan beslutade sig Marie-Louise Sahlström för att göra ett försök till att åter igen dra igång nattvandringen.
Hon tog kontakt med några föräldrar och dryftade sin idé. Omedelbart sattes bollen i rullning och idag har 22 föräldrar skrivit på för att nattvandra i Virserum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om