Naturpasset mer efterfrågat än någonsin

Mer efterfrågat än någonsin. Och nu är det på gång. Hultsfreds Orienteringsklubb håller på med de sista förberedelserna inför årets naturpass.

Arne och Gunilla Sävenstrand är på gång med en ny omgång av motionssatsningen Naturpasset. I år mer efterfrågat än någonsin.

Arne och Gunilla Sävenstrand är på gång med en ny omgång av motionssatsningen Naturpasset. I år mer efterfrågat än någonsin.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-05-13 14:49

Och det är mer efterfrågat än någonsin i år. Utomhusaktiviteter som inte innebär folksamlingar står högt i kurs när tiderna är som de är. Det är många som vill ha ett andningshål i coronakarantänen och komma ut i skog och mark, för att röra på sig och få motion.

– Det är väldigt många som frågat om det blir något naturpass i år, säger Gunilla Sävenstrand i orienteringsklubben. Och visst blir det. 

Vilken dag som helst nu kommer kartorna ut. Tre stycken blir det. En vanlig orientering, en cykelorientering och så den populära fotoorienteringen där det gäller att hitta olika detaljer i samhället och pricka in dem på kartan.

– Vi håller oss tätortsnära i år, säger Arne Sävenstrand och visar på kartan. Det kommer att bli mycket ute på slättenområdet, men det blir på andra håll i Hultsfred också.

Orienteringsklubben blev något försenade med arbetet i och med att det blev ett inbrott i klubblokalen och datorerna försvann. Men man hade en del kopior på kartorna, och annat material har kunnat återskapas.

Naturpasset är en gammal tradition i föreningen, det har funnits i många år, som ett sätt att ge Hultsfredsborna en anledning att komma ut och röra på sig. En orientering där deltagarna kan ta kontrollerna i sin egen takt, kanske i omgångar om man så vill. Det är ju ingen tidtagning eller tävling på det viset. Det handlar om att hitta kontrollerna bara. Och att få motion på kuppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!