Negativt beslut om marknaden: Kan bli två nästa år

HFK har varslat personal och sektionerna minskat sina budgetar i den svåra tid som är nu. Då kom nästa hårda slag: Man tvingas ställa in Hultsfreds marknad.

Det blir ingen marknad i år i Hultsfred, men kan bli två nästa år. "Det är en idé som kommit upp", säger Ove Karlsson, sammankallande i marknadskommittén.

Det blir ingen marknad i år i Hultsfred, men kan bli två nästa år. "Det är en idé som kommit upp", säger Ove Karlsson, sammankallande i marknadskommittén.

Foto: Arkivbild: Sofie Olsson

Hultsfred2020-06-30 11:39

– Vi gör det med sorg i hjärtat, säger Ove Karlsson, sammankallande i marknadskommittén.

Beslutet fattades av styrelsen på måndagskvällen. Ett alternativ var att skjuta på beslutet lite till, men man tycker sig inte se några signaler på att restriktionerna kommer ändras.

– Förra året besöktes marknaden av 25 000 personer, så det fanns ingen anledning att vänta ytterligare, säger Ove Karlsson.

Hur hårt slår det här mot klubben?

– Jättehårt. Det blir ett stort ekonomiskt tapp för klubben, marknaden är en jättestor del av verksamheten. Vi kommer nog göra ett underskott på ett par hundra tusen kronor i år. Samtidigt som det känns tråkigt att vi inte kan genomföra ett arrangemang som är uppskattat.

Hur ska ni hantera det?

– Vi hoppas kunna söka ekonomiskt stöd av kommunen och staten. Vi har redan gjort vad vi kan för att minska kostnaderna, sedan allt det här började. Bland annat permitterat och varslat en anställd och alla sektioner har sett över vad de kan minska på.

– Nästa steg blir att låna pengar. Men då måste man ju dras med det i flera år.

På mötet väcktes idén att inte bara arrangera en marknad nästa år, utan två.

– En vårmarknad, som vi gör annorlunda, kom på förslag. Men det måste diskuteras mycket mer. Det är inte bara konkurrens om knallarna, utan även om publiken. Och det är jättemycket jobb, samtidigt som vi inte vet hur många knallar som blir kvar efter det här. Men, vi kommer absolut fundera i de banorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!