Niclas 50-årspresent till glädje för barnen

När Niclas Mobelius fyllde 50 år önskade han sig pengar till Missionskyrkans barn- och ungdomsverksamhet istället för presenter. Nu är hans vilja att göra Järnforsensbarnens fritid roligare. En av aktiviteten blev en badresa till Oskarshamn och den gav mersmak.

Niclas Mobelius önskade sig pengar i födelsedagspresent som han nu använder till att göra Järnforsenbarnens fritid roligare. Foto: Lotta Madestam/Privat

Niclas Mobelius önskade sig pengar i födelsedagspresent som han nu använder till att göra Järnforsenbarnens fritid roligare. Foto: Lotta Madestam/Privat

Foto:

Hultsfred2017-03-31 13:45

Minnessaker i all ära, men det fanns en tanke med att önska sig pengar istället.

– Jag gör det här för att jag tycker att barnen på orten behöver få stimulans, säger Niclas Mobelius. Det är så begränsat med aktiviteter på de mindre orterna. Det födde den här idén att göra något roligt för dem.

Så här långt har lite saker köpts in till scoutverksamheten och nu gjorde man en utflykt till äventyrsbadet i Oskarshamn, med efterföljande besök på Mc Donald´s.

– Det blev jättelyckat, säger Niclas Mobelius. 21 barn följde med och några föräldrar hjälpte till med skjuts. Utan andra hjälpsamma föräldrar hade det varit svårt att få till.

– Det finns barn vars föräldrar inte kan betala för en sådan här resa, då är det extra roligt att kunna erbjuda dem en utflykt och göra något roligt tillsammans så många barn och föräldrar.

Generösa gåvor

Gåvorna på 50-årsdagen var generösa, så badresan kommer följas av flera aktiviteter framöver. Exakt vad vet han inte än, men Niclas Mobelius vill gärna att aktiviteterna ska ha någon koppling till Missionskyrkan och dess verksamhet.

– Jag vill att barnen ska få med sig att det är viktigt att vara rädda om varandra och tänka på människorna omkring sig. Det är lite det min tro handlar om, att försöka vara en god medmänniska.

Det går förstås att visa på olika sätt, Niclas valde det här sättet. Till glädje för de unga i Järnforsen som visade honom sin uppskattning med många kramar sedan man kommit hem efter den lyckade utflykten.

– Sådana kramar är gott att få. Den bästa present man kan önska sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!