Niklas Föghner ny primärvårdsdirektör i Kalmar län

I sju år har han varit verksamhetschef för Vimmerby Hälsocentral. Nu ska Niklas Föghner axla uppdraget som primärvårdsdirektör för hela Kalmar län.

Niklas Föghner blir primärvårdsdirektör.

Niklas Föghner blir primärvårdsdirektör.

Foto: Jimmy Karlsson/Arkiv

Hultsfred2018-01-31 12:40

Sedan 1999 har Föghner arbetat med olika uppdrag inom landstinget. I grunden är han sjukgymnast, men han har också varit verksamhetsutvecklare innan han 2011 blev chef för Vimmerby hälsocentral.

- Niklas Föghner är med sin erfarenhet rätt person att leda primärvården i det viktiga utvecklingsarbete vi har framför oss. Stort fokus behöver läggas på nya samverkansformer mellan primärvården, specialistvården och länets kommuner för att skapa sömlösa och nära övergångar som sätter våra invånare i centrum. Primärvården har en central roll i den omställningen och här kommer Niklas Föghner att kunna bidra, säger Ingeborg Eriksson, landstingsdirektör i ett pressmeddelande.

Rollen som primärvårdsdirektör innebär att Niklas Föghner är chef för Primärvårdsförvaltningen och har det övergripande ansvaret för landstingets hälsocentraler, barnhälsovården, barn- och ungdomshälsan, asyl- och flyktinghälsovården och sjukvårdsrådgivningen 1177 på telefon.

Han tillträder sin nya tjänst den 15 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om