Långhårige Nisse 80: "Tur jag inte åker på dans nu"

Nisse Nilsson vill klippa sig, men känner sig inte trygg med att gå till en frisör utan visir och munskydd. "Folk kan tro det är en gangster som är ute".

"Det är en gåva jag fått av vår herre, att håret växer. Många herrar i min ålder saknar hår, men nu är jag alldeles för långhårig", säger Nisse Nilsson.

"Det är en gåva jag fått av vår herre, att håret växer. Många herrar i min ålder saknar hår, men nu är jag alldeles för långhårig", säger Nisse Nilsson.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-05-24 10:00

Nisse Nilsson i Hultsfred tvingas ta fram almanackan, för att se när han senast var hos frisören. Det är så länge sedan, att minnet sviker honom. 

Han bläddrar veckor tillbaka.

– Jag brukar klippa mig var femte-sjätte vecka, säger han och bläddrar vidare – ända tillbaka till den 25 februari.

undefined
"Jag har aldrig varit så här långhårig", säger Nisse Nilsson.

– Tre månader! Tur att jag inte åker på dans nu, jag brukar annars vara ute och dansa varje fredag. Jag hade inte kunnat åka så här, tillägger han och skrattar samtidigt som han stryker med handen över den, som han säger, vildvuxna nacken.

Nisse Nilsson är i riskgruppen på grund av sin ålder, och känner sig inte trygg med att klippa sig hos en frisör utan visir och munskydd.

Helena Christiansen, H-37, har haft det i tanken:

– Det har inte varit aktuellt tidigare, säger hon. Det har dessutom visat sig vara svårt att köpa in och jag har tänkt att vården behöver det bättre. Men i dagarna hittade jag en säljare av både munskydd och visir.

Även på Intermezzo är bristen anledningen till att man inte kunnat erbjuda kunderna möjligheten tidigare.

– Men nu har vi lyckats få tag i, så från och med fredagen kan vi erbjuda det, säger Rebecca Höglander. När vi gör bryn och fransar ska vi alltid bära det, och vill en kund som klipper sig att vi har det så finns det numera.

Enligt wikipedia växer håret en centimeter i månaden.

– Inte konstigt jag är långhårig, folk kan tro det är en gangster som är ute, säger Nisse Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!