Nu är foxtrot och bugg jättehett i Virserum

Att det gick som en dans att starta upp en kvällskurs i foxtrot och bugg i Virserum är synd att säga. För när Studieförbundet Vuxenskolan försökte starta en danskurs i höstas var intresset tämligen svalt och man tvingades ge upp planerna. Men skam den som ger sig, för SV beslutade sig för att göra ett nytt försök efter nyår och den här gången kom det så mycket folk att man knappt fick plats i Ordenshusets B-sal.

Camilla Eknäs, Gert Johansson och Therese Strömblad ska under åtta veckor lära ett 60-tal Virserumsbor att dansa foxtrot och bugg.

Camilla Eknäs, Gert Johansson och Therese Strömblad ska under åtta veckor lära ett 60-tal Virserumsbor att dansa foxtrot och bugg.

Foto:

Hultsfred2010-01-23 05:05


- Det var en lång startsträcka innan vi kom igång med kursen, säger dansläraren Camilla Eknäs från Vetlanda. Jag blev så förvånad när jag fick höra att ett 60-tal personer hade anmält sig med tanke på att vi fick ställa in i höstas. Men jag tror helt enkelt att det beror på att informationen inte hann nå fram innan kursstarten och nu har man istället fått mer tid på sig att prata med folk.
Men det är inte första gången som Camilla är med och anordnar en danskurs i Virserum, det var dock ett tag sedan, närmare bestämt 20 år.
- Det var en kurs i bugg och även den arrangerades i Ordenshuset och därför är det extra roligt att få komma tillbaka, säger Camilla Eknäs.
Det här med pardans är något som fått en renässans under de senaste åren och allt fler personer vill nu lära sig att dansa allt från bugg till salsa och foxtrot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om