Nu är musikdagarna igång

Det blev en pampig inledning på årets upplaga av Virserums Musikdagar samt barnfestivalen med högtidstal, marschmusik och parad.

Barn och vuxna deltog i årets invigningsparad som gick från Ekebergskyrkan till Strömsholmen.

Barn och vuxna deltog i årets invigningsparad som gick från Ekebergskyrkan till Strömsholmen.

Foto:

Hultsfred2011-06-28 06:16


Det har blivit en årligen återkommande tradition att man inleder musikveckan med att arrangera en stor parad från Ekebergskyrkan, där barnfestivalen huserar till Strömsholmen där själva invigningen förrättas.

Tågade tillsammans
Men innan det var dags för invigningsparaden samlades barn och ungdomar i Ekebergskyrkan för årets första dag av barnfestivalen där den yngre generationen får möjlighet att träffa framstående musiker, lyssna på musik, prova på att spela diverse instrument samt rita och måla tillsammans med konstnären Mona Klöfer.
Under den första festivaldagen fick barnen bland annat lyssna till Stockholmskvartetten, komponera musik med Elise Einarsdotter och för de allra minsta höll Maria Lannefors Lundberg småbarnsrytmik.
Som en avslutning på dagen fick deltagarna på barnfestivalen tillsammans med Hultsfreds sommarorkester och eleverna från musikdagarnas instrumentalkurs delta i den pampiga paraden längs med Storgatan. Tillsammans lät de musiken flöda längs med hela paradgatan tills de slutligen tågade ut på Strömsholmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om