Nu blir det möjligt att besöka biblioteken igen

Det nya biblioteket i Hultsfred fick inte chansen att bli den mötesplats det var tänkt. I ett par månader fick det vara öppet innan pandemin slog till och stängde alla bibliotek för besök.

Lisa Schouenke, ny chef på biblioteket berättar en glad nyhet för alla bokälskare i kommunen. Nu blir det åter möjligt att besöka biblioteken i Virserum och Hultsfred. Om än i begränsad omfattning.

Lisa Schouenke, ny chef på biblioteket berättar en glad nyhet för alla bokälskare i kommunen. Nu blir det åter möjligt att besöka biblioteken i Virserum och Hultsfred. Om än i begränsad omfattning.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-04-19 14:00

Men nu öppnar verksamheten igen. Men bara för bokade besök, i alla fall inledningsvis. Ett nytt bokningssystem har införts som gör det möjligt att besökarna kan få hela biblioteket för sig själv i en timmes tid. 

– Det är lite lyxigt att få ha biblioteket för sig själv, säger Lisa Schouenke, som är ny chef på biblioteket sedan någon dryg månad tillbaka.

I takt med allt fler blivit vaccinerade har trycket ökat på att öppna biblioteket.

– Många, speciellt äldre, känner sig tryggare och vill komma ut i samhället igen, säger Lisa Schouenke.

– Och de vill gärna komma in på biblioteket också.

Under tiden som mötesplatsen har varit stängd har personalen i stället jobbat med hemleverans av böcker, något som blivit flitigt utnyttjat. Så helt stängt och tillbommat har det inte varit under den senaste tiden. Verksamheten har rullat på, om än i andra former än vanligt.

Med det nya systemet kan man antingen boka in sig själv, eller boka för en mindre grupp. Som i så många andra sammanhang är det maximalt åtta personer som gäller. Och man kan boka en timma i taget i Hultsfred och en halvtimma på biblioteket i Virserum.

– Att det är så beror på att vi i Hultsfred kan släppa in besökarna genom en ingång och släppa ut dem genom en annan. I Virserum finns bara en ingång och det finns en liten risk för trängsel, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!