Nu börjar jakten på P-syndare

På måndag börjar parkeringsvakterna att patrullera i Hultsfreds kommun igen.

Med övervakningen i pausläge har Hultsfreds kommun dragit in minst pengar på böter i hela Kalmar län under föra året.

Med övervakningen i pausläge har Hultsfreds kommun dragit in minst pengar på böter i hela Kalmar län under föra året.

Foto: Siren

Hultsfred2021-03-05 16:00

Trafiknämnden i kommunen har beslutat att trycka på startknappen igen efter ett långt uppehåll. Nu gäller det för bilisterna att se upp med vad som gäller. I varje fall på vissa utvalda, centrumnära parkeringsplatser. Det är främst här som övervakningen kommer att sättas in.

Målet är att få mer rörlighet på de olika parkeringsplatserna, att det blir omsättning på bilarna så att fler får chansen, och det ska i sin tur gynna handeln och de viktiga besöksmål som finns i centrum.

Dessutom kommer parkeringsvakterna att hålla koll på gator och vägar, inte minst på de som är huvudleder, eller där det finns parkeringsförbud.

Trafiknämnden flaggar också för att det kan förekomma punktinsatser, även föranledda av klagomål eller om det ställer till problem för skötseln av allmänna ytor. Trafiknämnden har heller inte släppt tanken på "Snälla anmärkningar". De kommer att förekomma vid de här punktinsatserna. Det går ut på att bilisten får en varning på rutan. Samtidigt som bilnumret registreras och nästa gång det händer blir det böter.

Men samtidigt som man talar om snälla anmärkningar, påminner man också om att bilar som står trafikfarligt till eller är långtidsuppställda kan fraktas bort.

Under förra året valde trafiknämnden att pausa parkeringsövervakningen i kommunen, för att under tiden utreda möjligheten till att införa de snällare parkeringsanmärkningarna och titta över hur övervakningen ska gå till i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!