Nu börjar Traktor Power Weekend i Målilla

Den 1-3 juli är det dags för Traktor Power Weekend i Målilla. Förra året blev det en succé med publikrekord. I år hoppas Ulrica Karlberg Ruden på nytt publikrekord och utlovar flera olika nyheter.

Foto: Jenn Hultberg

Hultsfred2016-07-01 11:48

För femte året i rad lockas tusentals personer till Målilla för att besöka Traktor Power Weekend. Det kommer bjudas på olika tävlingar, livemusik och en veteranutställning.

-Det känns som det är ännu mer tryck på det i år. Bara vädret är med oss, men de riktiga entusiasterna kommer ändå men vädret är viktigt för de lokala besökarna. I år är det mer anmälningar, redan dubbelt så många som förra året, säger Ulrica Karlberg Ruden.

Nytt för i år är ett festområde inne på G&B arena, där det bjuds på god mat och livemusik. På lördagen kommer det lokala bandet Livfens uppträda. En annan nyhet är en helikopterflygning över området från familjecampingen. Från familjecampingen kommer det gå häst och vagn till arenan.

Som föregående år kommer det tävlas i SM-pulling, Traktorrace, Surhål, Veteranpulling, Traktorspeedway, Dieselpulling, Hotfarm Standardpulling och Tröskspeedway. Det finns även några nyheter på schemat som Traktorstaffet och Horsepulling.

-Förra året var det omöjligt att ta sig ur surhålet. Vilket har gjort att surhålet grävts om. Det blir mycket mer vatten och lerstänk och lättare att ta sig upp, säger Ulrica.

För barnen finns det en tävling som heter Gardenpulling. I tävlingen används gräsklippare och den är indelad i klasserna 350kg och 500kg . Barnen är mellan sex till tolv år. Förra året var det 30 deltagare, i år tror Ulrica att det kan bli dubbelt så många.

Människor kommer från hela landet för att delta. Några har redan börjat åka från Skåne med husvagn bakom traktorerna. En av de tävlande heter Kristian Ruden som har en andra plats i Europacupen på meritlistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om